Mijn visie

Ik ga uit van de Holosvisie. Dat betekent dat ik jou zie als meer dan alleen lichaam (het fysieke) en geest (het intellectuele). Je bent ook je hart (je emoties) en je ziel (het spirituele). Al die delen van jou staan met elkaar in verbinding, beïnvloeden elkaar. Ik vergelijk het wel eens met een steentje dat je in het water gooit en dat kringen veroorzaakt tot aan de oever. Het water wordt meestal weer glad, er ontstaat vanzelf weer evenwicht. Zo is het ook met jou als mens. Er gebeuren dingen die je uit je evenwicht brengen, maar na verloop van tijd kom je weer tot rust. Maar soms lukt dat niet en ontstaat er een disbalans. Die kan zich uitdrukken in je lichaam als een klacht of een symptoom. Er is iets in jou dat gehoord wil worden. En het lichaam kan daarbij een ingang zijn.

Bij mijn massage raak ik niet alleen je lichaam aan, maar ook de andere lagen die deel van jou uitmaken. Hierdoor kun je in contact komen met dat deel van jou dat je aandacht vraagt. Je kunt ervaren wat zich in jou afspeelt, wat je lichaam je te vertellen heeft, in jouw eigen woorden. Het is niet mijn intentie om de klacht op te lossen, ik help je om ernaar te luisteren. Het gaat dus om bewust-zijn van dat wat er is. Door dat er te laten zijn, is er van alles mogelijk. Rumi schrijft in het gedicht hieronder precies wat ik bedoel.

De herberg
Dit mens-zijn is een herberg.
Elke dag weer nieuw bezoek, een vreugde een onrust of een pijn , maar ook een flits van inzicht komt als een onverwachte gast.

Observeer en zie hoe vluchtig dat ze zijn,
accepteer ze niet als zijnde iets van jou,
maar zie ze als een bezoeker die komt en gaat !
Doe dit zelfs als er een hoop verdriet bij je
binnenstormt en met geweld je hele huisraad vernielt.

Kijk onbevangen naar de aanwezigheid van elke gast.
Misschien komen ze de boel  opruimen,
willen ze plaats maken voor het nieuwe...
De donkere gedachten, irritaties, gevoel van schuld,
herken ze als ze kloppen aan je deur.
Wil ze niet weg, laat ze zijn...

Klamp je ook niet vast aan enkel de gelukbrengende gast.
Wees blij met iedereen die "even' bij je langs komt.
Er is geen goed en er is geen kwaad.
Geloof dat de hemel, hoe je hem ook ziet -binnen of buiten jou- 
ze allen op je weg heeft gezet om je bij te staan.

Juist in de overgave, zit de ultieme vrijheid